LEED Gold voor Arison Maritime Center

Het Arison Maritime Center, onderdeel van cruisevaartbedrijf Carnival Corporation in Almere, heeft het LEED Gold certificaat behaald. Het trainingscentrum maakt onderdeel uit van de bijna drie hectare grote campus, waarop ook het hotel van Carnival Corporation is gevestigd. Mede dankzij Deerns, als energie,- duurzaamheids,- en bouwfysisch adviseur, beschikt ‘s werelds grootste cruiserederij nu over een uiterst duurzaam, LEED Gold gecertificeerd gebouw. BCxN heeft de LEED-commissioning voor dit gebouw verzorgd. Met deze LEED-commissioning wordt geborgd dat de energiegerelateerde installaties (verwarming, koeling, ventilatie, verlichting etc.) zorgvuldig worden ontworpen en gerealiseerd, zodat deze voorzieningen uit het oogpunt van energieverbruik en comfort in de gebruiksfase optimaal functioneren.

In het nieuwe ‘state of the art’ trainingscentrum, met een oppervlakte van meer dan 10.000m2, worden jaarlijks 6.500 scheeps- en technische officieren van alle tien cruisemerken van Carnival Corporation getraind. Het gebouw bestaat uit simulatieruimten, leslokalen en kantoren. De simulator is een exacte kopie van de brug van de Koningsdam, een 296 meter lang cruiseschip van de Holland-America Line.

Het gezonde werkklimaat, het gebruik van state of the art technologie en de krachtige, rustgevende uitstraling dragen bij aan de leer- en werkprestaties van de officieren. Een WKO zorgt voor duurzame warmte- en koudelevering in beide gebouwen. Daarnaast is er vraaggestuurde ventilatie in de verschillende ruimten, verlichting met aanwezigheidsdetectie en een energiemonitoringssysteem waarborgt de energieprestatie. In het trainingscentrum wordt hiermee een kostenbesparing op energie gerealiseerd van 39 procent ten opzichte van de LEED-baseline. Tevens wordt 35 procent water ten opzichte van de LEED-baseline bespaard.