Koepoortgarage (Marktgarage) Delft
Koepoortgarage (Marktgarage) Delft
Koepoortgarage (Marktgarage) Delft

Koepoortgarage (Marktgarage) Delft

De Koepoortgarage is een diepe ondergrondse parkeergarage voor 350 auto’s in het centrum van Delft. Tijdens de bouw werd geconstateerd dat enkele tientallen huizen in de omgeving ernstig gingen verzakken en scheuren gingen vertonen. Hier bemoeide de lokale pers en politiek zich intensief mee, waarna de bouw werd stilgelegd.

Referentieblad Koepoortgarage (Marktpoortgarage)

Projectoverzicht

Opdrachtgever BCxN

Koepoort v.o.f.

Type en Functie

Garage

Omvang

10.000 m2 ondergronds, bouwput tot 8,5 m diepte

Projectfases

Opgeleverd

Context van Het Project

Het project Koepoortgarage bestaat uit het maken van een tweelaagse, ondergrondse parkeergarage voor circa 350 plaatsen. Daarnaast worden er op de garage een vijftiental koopwoningen gerealiseerd.

Het project is te vinden op de kruising van de Genestetstraat met de Van Miereveldlaan in Delft.

Een half jaar na start bouw werd het werk door de opdrachtgever stilgelegd. De kwestie werd breed uitgemeten in de lokale pers en de politiek. Na circa zes maanden is de bouw voortgezet en is het project opgeleverd.

Rol van BCxN

De opdrachtgever wenste een deskundige mening over de ontstane situatie en de oorzaak van de verzakkingen, het voorstel van de aannemer voor een aangepaste uitvoeringsmethode, de hoogte van de ontstane extra kosten en op welke wijze deze verdeeld moesten worden.

De inspanningen hebben geleid tot consensus, waarna de bouw weer opgepakt kon worden. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd door Aronsohn.

Referenties